Κινόα - quinoa, η βασίλισσα των υπερτροφών, υψηλής διατροφικής αξίας και περιεκτικότητας χωρίς γλουτένη.
 

Κοτόπουλο με κινόα

Υλικά
1 φλιτζάνι κινόα
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο
3 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό κρεμμύδι
2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε λωρίδες
1 κολοκύθι κομμένο σε κυβάκια
1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
150 γρ φέτα τριμμένη
6 φύλλα φρέσκο βασιλικό
1 κ.σ χυμό Lime

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τον ζωμό κοτόπουλου και βάζουμε το κινόα να βράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Το κινόα είναι έτοιμο όταν απορροφήσει όλο το ζωμό και γίνει αφράτο.
Ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, μαζί με το κρεμμύδι για 5 λεπτά περίπου
Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά
Βγάζουμε το κοτόπουλο, βάζουμε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ακόμη και προσθέτουμε το κολοκύθι και την ντομάτα. Ψήνουμε για 5-8 λεπτά
Ξαναβάζουμε στο τηγάνι τα κομμάτια του κοτόπουλου μαζί με την λιωμένη φέτα, τον βασιλικό και τον χυμό από το Lime.
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά και σερβίρουμε με το κινόα .