Κινόα - quinoa, η βασίλισσα των υπερτροφών, υψηλής διατροφικής αξίας και περιεκτικότητας χωρίς γλουτένη.
 

Κινόα σαλάτα με χαλούµι

Πλούσια σε φυτικές ίνες, αλλά και σε γεύση, η σαλάτα αυτή µπορεί να σταθεί και µόνη της ως γεύµα.

Υλικά (για 4 άτοµα)

4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 µεγάλο κόκκινο κρεµµύδι, κοµµένο σε φέτες
1 µεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, ψηµένη (από βάζο)
Υλικά
300 γρ. κινόα
750 ml ζωµός λαχανικών, σπιτικός
1 µατσάκι µαϊντανό, χοντροκοµµένο
ξύσµα και χυµός από 1 λεµόνι, ακέρωτο
αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
250 γρ. χαλούµι

Εκτέλεση
Σε ένα µεσαίο τηγάνι ζεσταίνουµε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σε δυνατή φωτιά τσιγαρίζουµε το κρεµµύδι και την πιπεριά για 2-3 λεπτά, κατόπιν προσθέτουµε την κινόα και µαγειρεύουµε για 3 λεπτά ακόµα. Προσθέτουµε τον ζωµό, σκεπάζουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά στη µεσαία σκάλα και αφήνουµε να σιγοβράσει. Μαγειρεύουµε για 15 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσει η κινόα, προσθέτουµε τον µισό µαϊντανό και ανακατεύουµε.
Στο µεταξύ ανακατεύουµε το ξύσµα και τον χυµό λεµονιού µε τον υπόλοιπο µαϊντανό και το λάδι, µια µεγάλη πρέζα ζάχαρη και µια πρέζα αλάτι.
Σε µια γκριλιέρα ή στο γκριλ του φούρνου ψήνουµε το χαλούµι και από τις δύο πλευρές, µέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Σερβίρουµε τη σαλάτα µαζί µε το χαλούµι, περιχύνοντας µε το µείγµα του λεµονιού.

Πηγή : tovima.gr